بایگانی برچسب: s

عملکرد تالک در داروسازی

تالک به فرمول [Mg3 [ (OH)2 /Si4O10  در سیستم منو کلین متبلور می شود واز دسته کانی های گروه فیلو سیلیکات ها می باشد . آرایش عناصر در این کانی بدین صورت است که اکسیژن آزاد دو لایه و یا به عبارت دیگر رأس آزاد تترائد ها روبروی هم قرار می گیرند واین دو لایه به وسیله عناصری مثل +ALو یا 3+Mg به یکدیگر متصل می شوند و به طور کلی یک شبکه مضاعف خیلی محکم به وجود می آید . تک بلورهای تالک خوب و شفاف است و اکثراً به صورت دانه های فلس مانند و کاسه ای و به طور رشته الیاف و به طور کلی دانه ریز متراکم و قلوه ای است. دردانه های فلسی سطح جدایش بسیار عالی تالک قابل رؤیت بوده و در سطح کلیواژ جلای صدفی دارد . قابلیت خمش دارد . با سختی حدود یک و وزن مخصوص کم(8/2 – 7/2 گرم بر سانتی متر مکعب)، لمس آن چرب و در دست اثر می گذارد .

تالک توده ای بیرنگ و سفید بوده و تک بلورهای آن در صورت درشت بودن کمرنگ یا آبی رنگ است . نوع توده ای آن در ناخالصی ها به رنگ های مختلف گلی، زرد روشن و خاکستری روشن دیده میشود که یه این نوع تالک Speeskstein یا سنگ چرب نیز می گویند . با دم شاموله ذوب نمی شود و در اثر حرارت زیاد سختی آن زیاد شده و به 6 می رسد .

در داروسازی به منظور تسهیل جریان دانه‌های قرص در قیف‌ها، جدا کردن تکه‌های فشرده از یکدیگر و به آسانی جدا شدن دانه‌ها از داخل جعبه‌ها، از تالک استفاده می‌شود.

استفاده از تالک در صنایع کاغذ سازي

تالک‌های قابل مصرف در صنایع کاغذ، باید نرم، عاری از هرگونه ریگ یا شن و دارای مقدار کمی مواد آلکالی باشند. معمولا به صورت میکرونیزه و با اندازه ابعاد کمتر از 5 میکرون هستند و باید رنگ سفید داشته باشند (درخشندگی 90 درصد در مقیاس جنرال الکتریک). این نوع تالک به آسانی در آب پراکنده شده و قابلیت قبول جوهر را به طور رضایت بخش دارا می‌باشد. برای بهترین نوع کاغذ فقط تالک سفید و میکرونیزه و تقریبا فاقد میکا، کربنات کلسیم و اکسید آهن (حداکثر 2 درصد) مناسب می‌باشد.

مزاياي استفاده از تالك به جاي كائولين به عنوان پركننده عبارتند از بهبود حالت نرمي، تخلخل، ماتي، سايش و انديس زردي. از تالك به دليل شكل صفحه‌اي و شفافيت بسيار خوب به عنوان روكش كاغذ استفاده مي‌شود. استفاده از تالك به عنوان روكش موجب ويژگي هايي در كاغذ مي‌شود كه عبارتند از گلاسه، نرمي، كاهش اصطكاك و افزايش كيفيت چاپ استفاده از تالك و يا كائولين به عنوان روكش بستگي به قيمت اين دو نوع ماده معدني دارد. بيش از 90 درصد تالك استفاده شده در آمريكاي شمالي در كاغذ سازي به منظور كنترل ناهمواري و كاهش چسبندگي است.

مشخصات تالک ایزوگامی

مشخصات تالک مصرفی در صنایع تولید پوشش بام عبارتست از:

•اندازه ذرات تالک مورد استفاده برای تثبیت پوشش بام کلی 100 درصد کمتر از 80 مش و یا 40 درصد کمتر از 200 مش می‌باشد.

•به طور کلی از تالک‌های ناخالصی و دارای رنگ نامناسب و عیار پایین دراین مورد استفاده می‌شود.

•حدود 95000 تن در سال تقاضا برای تالک در پوشش بام گزارش شده است. این صنعت 9 درصد کل مصرف تالک را بخود اختصاص داده است. در کشورهای کانادا 30 درصد کل مصرف تالک در این صنعت بکار گرفته می‌شود.

•در اروپا جزییات تقاضا برای تالک کم عیار و ناخالص مورد مصرف در تسطیح، پرکردن و پوشش بام و همچنین پرکردن آسفالت پوشش بام به سرعت در حال افزایش است.

هنگامی که از تالک بعنوان پوشش دهنده سطح استفاده می‌شود، کیفیت رنگ محصولات مهم است و چنانچه از آن بعنوان پرکننده استفاده شود، اندازه ذرات، شکل آنها، خاصیت جذب کنندگی و مهمتر از همه هزینه پایین مهم است.

کاربرد تالک در صنایع آرایشی و بهداشتی

تالک به طور طبیعی یک ماده معدنی بوده و ترکیبی از سیلیکات منیزیم، اکسیژن و هیدروژن است. تالک از کانی های مهم اسکارن های منیزیم‌دار است و در دگرگونی ناحیه‌ای سنگ های مافیکی ، اولترامافیکی و دولومیت ها در دگرگونی ناحیه‌ای حرارتی پایین تا متوسط موجب تشکیل تالک شیست می‌شود که مهمترین منبع تالک بشمار می‌روند. بیشتر تالک دنیا از تالک شیست و سنگهای سرپانتینی شده بدست می‌آید. فروش پودر میکرونیزه تالک صابونی در ساخت لوازم آرایشی و بهداشتی بسته به میزان چربی آن با قیمت های متفاوتی عرضه می گردد. چرب و لیز بودن تالک به دلیل پیوند های ضعیف بین ملکولی آن است و همین عامل به علاوه جاذب قوی بودن در رطوبت، روغن و عطر ها، بوده که تالک را مبدل به یک ماده ارزشمند در صنایع تولید لوازم آرایشی و بهداشتی کرده است. ساخت انواع کرم ها و نرم کننده ها، وازلین، انواع دئودرانت و اسپری های ضدعرق، محافظ های پوستی و انواع صابون ها و پاک کننده های با منشا تالک، در بورس تولیدات بر پایه ارگانیک و سلامت در برند های معروف دنیا قرار دارد، که مورد استقبال زیادی نیز قرار گرفته است

تالک و کاربرد آن در کشاورزی

مصرف تالک در تهیه مواد شیمیایی از دیگر کاربردهای تالک است که در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کانی به ویژه به علت بی‌اثر بودن از نظر شیمیایی و سازگاری با مواد سمی مختلف بسیار مفید می‌باشد. این کانی موجب تسهیل خواص فیزیکی و پاکندگی معرف‌ها گشته واثرات آنها را افزایش می‌دهد.

در مصارف کشاورزی کانی تالک بعنوان پرکننده مواد معدنی به منظور دفع ناقلین میکروب و رقیق کننده مواد در حشره‌ کش، از بین برنده علف‌ها و قارچ مورد استفاده قرار می‌گیرد. تالک مصرفی به صورت دانه ریز و پودرهای قابل خیس شدن در کشاورزی مصرف می شود. همچنین به مقدار بسیار کمی تالک بعنوان رقیق کننده در تولید کود بکار برده می‌شود و موجب پراکندگی مواد در خاک می‌شود.

مصرف تالک در صنعت چاپ و جوهر

تالک به خانواده ی مواد معدنی تعلق دارد و از ترکیبی به نام سیلیکات منیزیم به دست می آید. دو نوع تالک وجود دارد: تالک طبیعی که به طور مستقیم از لایه ها و رسوب های موجود در طبیعت برداشت می شود. این نوع طبیعی ممکن است حاوی بازمانده های موادمعدنی دیگر مانند آمیانت باشد که خطرناک است. نوع دیگر تالک دست ساز انسان است و کاملابی خطر است. برای تهیه ی پودر تالک ابتدا سیلیکات منیزیم را پودر میکنند. سپس آنراالک و معطر کرده و بسته بندی می کنند.

ازتالک طبیعی در صنایع چاپ و تولید جوهر استفاده می کنند. امروزه تالک، به واسطه بازخورد های خوبی که به مصرف کننده از لحاظ کیفیت می دهد، جایگاه مطمئنی را از آن خود کرده است. علاوه بر ارزانتر تمام شدن قیمت فروش، در شفافیت، گیرایش و ایجاد غلظت مناسب در رنگ های مایع، جذب کامل روغن و بالا بردن ضریب حرارتی مثمر ثمر واقع می شود.

نرم ترین ماده معدنی جهت استفاده دارویی

تالک به فرمول] Mg3 [ (OH)2 /Si4O10  در سیستم منوکلین متبلور می شود و از دسته کانی های گروه فیلوسیلیکات ها می باشد. آرایش عناصر در این کانی بدین صورت است که اکسیژن آزاد دو لایه و یا به عبارت دیگر رأس آزاد تترائد ها روبروی هم قرار می گیرند واین دو لایه به وسیله عناصری مثل +ALو یا 3+Mg به یکدیگر متصل می شوند و به طور کلی یک شبکه مضاعف خیلی محکم به وجود می آید. تک بلورهای تالک خوب و شفاف است و اکثراً به صورت دانه های فلس مانند و کاسه ای و به طور رشته الیاف و به طور کلی دانه ریز متراکم و قلوه ای است. دردانه های فلسی سطح جدایش بسیار عالی تالک قابل رؤیت بوده و در سطح کلیواژ جلای صدفی دارد. با سختی حدود یک و وزن مخصوص کم(2.8 – 2.7 گرم بر سانتی متر مکعب)، لمس آن چرب و در دست اثر می گذارد.

شرکت معدنی زمین کاو بزرگ ترین  تولید کننده تالک درجه یک جهت لوازم  آرايشي و دارويي است. این ماده معدنی بايد رنگ سفيد خوبي داشته باشد. لازم بذکر است که این پودر حاوي 90 درصد يا بيشتر تالك و كمتر از 8 درصد كلريت مي‌باشد. بر اساس اعلام فدراسيون تهيه لوازم آرايشي و دارويي، كربنات‌ها و سولفات‌ها در تركيب نبايد حضور داشته باشند و مقدار سرب نبايد از 20 ppm و آرسنيك از2 ppm بيشتر باشد.

 

تالک در صنایع ریخته گری

تالک‌هایی که به منظور پوشش درریخته‌گری و دیگر موارد به مصرف می‌رسند، معمولا کمتر از 200 مش ولی بطور قابل ملاحظه‌ای با یکدیگر فرق می‌کنند. خاصیت مشخصه این نوع تالک درجه دیرگداختگی و نسوز بودن آن است و بندرت میزان کلریت بالا در این نوع تالک قابل قبول می‌باشد. ترکیب کانی‌شناسی کانسارهای تالک، کاربری آن را مشخص می‌کنند.

تالک ریخته گری

تالک ، سیلیکات منیزیم آبدار است .این کانی در طبیعت بطور کلی در سنگ های دگرگونی یافت می شود. تالک معمولا به رنگ سبز ، سفید ، خاکستری ، قهوه ای و بی رنگ مشاهده می شود .تالک کانی ای نیمه شفاف با جلای مرواریدی است.این کانی نرم ترین کانی ای است که تا کنون شناخته شده است.درجه سختی آن 1 موس می باشد. این ماده یک عایق مناسب حرارتی نیز هست که قابلیت انتقال الکتریکی نداشته و به همین دلیل از این خواص آن در صنایع مختلفی مانند ایزوگام هم استفاده های زیادی می شود. در صنعت ریخته گری نیز تالک دقیقا به دلیل همین خاصیت مقاومت بالا در مقابل حرارت و همچنین قیمت مناسب کاربرد دارد.

لطفا جهت دریافت اطلاعات بیشتر با راه های ارتباطی شرکت تماس حاصل فرمایید.

استفاده از تالک برای موی سر

تالک ، یک سیلیکات منیزیم آبدار است، این کانی در طبیعت به طور کلی در سنگ های دگرگونی یافت می‌شود. تالک نرم ترین ماده ی معدنی شناخته شده می باشد و سختی آن در مقیاس موهر، برابر با 1 می باشد. نرمی آن به حدی است که موجب شده است این ماده حالت لیز یا صابونی داشته باشد. از این ماده در مصارف آرایشی و بهداشتی به وفور استفاده می شود، یکی از این مصارف استفاده در مراقبت و نگهداری از مو می باشد.

 

 

زنان برزیلی به داشتن موهای براق مشهورند. دلیل این موضوع استفاده از پودر تالک روی پوست سر است. پودر تالک باعث می‌شود موها چرب نشوند و براق و جوان به نظر برسند. همچنین می توان از تالک بعنوان یک شامپوی خشک جهت شستشوی موهای سر بدون استفاده از آب بهره برد. تاک خاصیت جذب چربی و کثیفی از مو را دارد و با پاشیدن آن روی مو و شانه نمودن پس از دقایقی می توانید شستشوی موها بدون استفاده از آب را تجربه کنید. برای خرید تالک جهت مصارف آرایشی و بهداشتی با راه های ارتباطی شرکت تماس حاصل فرمایید.