بایگانی برچسب: s

تعریف کوتاه از تالک

کانی تالک از هیدرات منیزیم و سیلیکات تشکیل شده است، طبق جدول موس سختی این کانی برابر با 1 است و در پایین جدول قرار دارد و نرم‌ترین کانی است و می‌توان با ناخن روی آن خراش ایجاد کرد. تالک یک کانی دگرگون است که از دگرگونی کانی‌هایی مانند سرپانتین، اولیوین، پیروکسن و آمفیبول در حضور دی‌اکسید کربن و آب تشکیل می‌شود، که در این صورت آن را کربن‌گیری تالک یا تالک کربناتی می‌نامند. تالک در اثر واکنش آب‌پوشی یون‌ها و کربن‌گیری سرپانتین تشکیل می‌شود. ورقه‌های كوچك تالك قابل انعطاف ولی غیرقابل ارتجاع است، هادی خوبی برای حرارت نیست و هنگامی که آن را لمس می‌کنیم احساس می‌کنیم که چرب است. این کانی در آب حل نمی‌شود ولی بسیار کم در کانی‌های اسیدی حل می‌شود و در شعله ذوب نمی‌شود.

کانی تالک به رنگ سبز، سفید، خاکستری، قهوه ای، بی رنگ و رنگ خاکه سفید تا سبز مات و دارای لومینسانس اغلب سفید مایل به سبز، زرد، كرم، قهوه‌ای، سبز و آبی است.

آیا تالک در لوازم آرایشی مضر است؟

تالک یک ماده معدنی طبیعی است. نرم‌ترین ماده معدنی شناخته شده که ریزترین پودرها از آن ساخته می‌شوند و تقریبا در همه چیز از رنگ تا پارچه  و دارو و البته لوازم آرایشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما پودر تالکی که در مواد آرایشی استفاده می‌شود باید در خالص‌ترین نوع خود باشد تا کیفیت محصول را بالا ببرد. تالک از معادن مختلفی در جهان استخراج می‌شود و در فرآیند استخراج مواد دیگری با آن ترکیب می‌شود که کیفیت محصول را پایین می‌آورد. اما نقش پودر تالک در لوازم آرایشی  چیست؟ مواد آرایشی حاوی رنگدانه‌های غنی هستند که استفاده مستقیم از آن تقریبا غیرممکن است پس ما به نوعی پودر رقیق کننده نیاز داریم و این پودر تالک رقیق کننده رنگدانه‌ها است و حتی برترین برندها در گران‌ترین محصولات خود نیز آن را به کار می‌برند اما چیزی که ایجاد تفاوت می‌کند میزان خلوص پودر تالک به کار رفته است و این تفاوت در رنگبندی و بافت محصول است و نه سلامتی و مضر بودن آن. پس پودر تالک یک ماده بی‌ضرر در لوازم آرایشی است.

تعریف اولیه از تالک

کانی تالک از هیدرات منیزیم و سیلیکات تشکیل شده است، طبق جدول موس سختی این کانی برابر با 1 است و در پایین جدول قرار دارد و نرم‌ترین کانی است و می‌توان با ناخن روی آن خراش ایجاد کرد. تالک یک کانی دگرگون است که از دگرگونی کانی‌هایی مانند سرپانتین، اولیوین، پیروکسن و آمفیبول در حضور دی‌اکسید کربن و آب تشکیل می‌شود، که در این صورت آن را کربن‌گیری تالک یا تالک کربناتی می‌نامند. تالک در اثر واکنش آب‌پوشی یون‌ها و کربن‌گیری سرپانتین تشکیل می‌شود. ورقه‌های كوچك تالك قابل انعطاف ولی غیرقابل ارتجاع است، هادی خوبی برای حرارت نیست و هنگامی که آن را لمس می‌کنیم احساس می‌کنیم که چرب است. این کانی در آب حل نمی‌شود ولی بسیار کم در کانی‌های اسیدی حل می‌شود و در شعله ذوب نمی‌شود.

اکتشاف و استخراج کانسار های تالک در ایران قدمت چندانی ندارد وبه سال 1345 شمسی برمی گردد. نخستین معدن تالکی که شناسایی شده و برای آن گواهی کشف صادر گردیده ، معدن تالک ده موسی است.متعاقب آن ، اکتشافات دیگری در زمینه شناسایی تالک و بهره برداری از آنها صورت گرفت.ولی با وجود این، تا پیش از سال1364 بررسی زمین شناسی واکتشافی منظمی روی هیچ یک از معادن تالک کشور صورت نگرفت.در واقع به محض اکتشاف ذخیره قابل قبول، پس از دریافت گواهینامه کشف ، عملیات اکتشافی تعطیل می شد وشروع به بهره برداری واستخراج به صورت غیر اصولی کردند.

استفاده از در صنایع آرایشی و ضدعرق

تالک به عنوان ماده اصلی بسیاری از محصولات آرایشی استفاده می شود. صفحات بسیار ریز پودر تالک به سهولت به پوست می چسبد اما به آسانی قابل شستشو است. نرمی تالک اجازه می دهد تا بدون خراش بر روی پوست قرار گرفته و پاک شود. تالک دارای قابلیت جذب رطوبت، عطر و چسبیدن به پوست و به عنوان روان کننده و ایجاد اثر قابض در تماس با پوست انسان، آن را به یک عنصر مهم در بسیاری از ضد عرق ها تبدیل نموده است. در سال 2011 حدود 7% از تالک مصرفی در ایالات متحده در صنایع تولید لوازم آرایشی و ضد عرق ها استفاده شده است.

کشورهای تولید کننده عمده تالک

میزان تولید تالک در سال 2011 در پاسخ به رکود اقتصاد جهانی پایین بود. بیشتر کشورهای تولید کننده تولید خود را نسبت به سال 2010 افزایش ندادند. چین، کره جنوبی، ایالات متحده، فنلاند، برزیل، فرانسه و ژاپن بزرگترین تولیدکنندگان این کانی هستند. ایالات متحده در تولید انواع تالک مورد نیاز در مصارف صنعتی خودکفا می باشد. در سال 2011 تولید تالک بالغ بر 615000 مترمکعب برآورد شد که ارزشی بالغ بر 20 میلیون دلار داشته است. سه شرکت در ابالات متحده نزدیک به 100 درصد از تولید این کانی در کشور را به خود اختصاص میدهند.

نحوه تشکیل تالک

تالک کانی ای است که در غالب موارد در سنگ های دگرگونی تشکیل یافته در مرزهای همگرای صفحات تشکیل شده است. این ماده در اثر حداقل دو فرآیند تشکیل می یابد. اغلب ذخایر عظیم تالک تشکیل یافته در ایالات متحده در اثر فرآیند گرمابی انحلال منیزیم و سیلیس و واکنش آن با مرمرهای دولومیتی تشکیل یافته اند. فرایند دوم تشکیل تالک هنگامی رخ می دهد که سیالات داغ و فعال شیمیایی سنگ هایی همچون دونیت و سرپانتینیت را تحت تاثیر قرار داده و به تالک تبدیل می کنند.

اغلب ذخایر تالک ایالات متحده در سنگ های دگرگونی بخش شرقی رشته کوه های آپالاش و نیز در سنگ های دگرگون یافته در نواحی مرزهای همگرای واشنگتن، آیداهو، مونتانا، کالیفرنیا، نوادا و نیومکزیکو قرار گرفته اند. در تگزاس نیز ذخایر تالک یافت می شود.

استفاده از تالک برای موی سر

تالک ، یک سیلیکات منیزیم آبدار است، این کانی در طبیعت به طور کلی در سنگ های دگرگونی یافت می‌شود. تالک نرم ترین ماده ی معدنی شناخته شده می باشد و سختی آن در مقیاس موهر، برابر با 1 می باشد. نرمی آن به حدی است که موجب شده است این ماده حالت لیز یا صابونی داشته باشد. از این ماده در مصارف آرایشی و بهداشتی به وفور استفاده می شود، یکی از این مصارف استفاده در مراقبت و نگهداری از مو می باشد.

 

 

زنان برزیلی به داشتن موهای براق مشهورند. دلیل این موضوع استفاده از پودر تالک روی پوست سر است. پودر تالک باعث می‌شود موها چرب نشوند و براق و جوان به نظر برسند. همچنین می توان از تالک بعنوان یک شامپوی خشک جهت شستشوی موهای سر بدون استفاده از آب بهره برد. تاک خاصیت جذب چربی و کثیفی از مو را دارد و با پاشیدن آن روی مو و شانه نمودن پس از دقایقی می توانید شستشوی موها بدون استفاده از آب را تجربه کنید. برای خرید تالک جهت مصارف آرایشی و بهداشتی با راه های ارتباطی شرکت تماس حاصل فرمایید.